dimanche 29 janvier 2012

Frankrike

Det var svårt att sova på flyget. Trots att klockan var ett på natten så ville inte hjärnan slappna av. Och när vi började närma oss något som kunde liknas vid vila, ja då skulle det absolut ätas frukost. En äcklig sådan. Jag brukar tycka att maten på flyget är helt ok, men inte denna gång.

Vi klev av i Zürich och skippade anslutningen till Sverige för att få några dagar i Frankrike. Allting flöt på snabbt genom tull- och passkontroll och vi bokade om tågbiljetterna för att slippa sitta och frysa på stationen. Laurenes föräldrar plockade upp oss en bit från Strassbourg och efter snabb dusch sattes vi på närmsta franska restaurang med traditionell mat. Förutom att maten var fantastisk vilket visar att den starka maten inte skadat smaklökarna märkte jag en ökad känslighet mot salt. Inte så att det smakade illa, men helt klart tydligare.

Just nu känns det mycket skönt att:
  • Inte behöva ta med sig tvål, toapapper och sprit överallt
  • Inte leta efter någonstans att slänga toapappret
  • Veta att man kommer med tåget när man bokat biljett
  • Slippa planera sitt behov av dricksvatten
  • Inte leta efter restaurang inför varje måltid
  • Utan risk kunna beställa vad som helst på restaurangen
  • Slippa pruta i affären, på restaurangen och på hotellet
Men jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag får äta en riktigt god dal igen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire