mardi 27 décembre 2011

Fast forward

Beach by leendeleo
Beach, a photo by leendeleo on Flickr.

Vi har släpat lite i publiceringen av inlägg så detta blir ett litet komma-ikapp-inlägg.

Från Varanasi tog vi alltså flyget via Dehli till Chennai. På julafton tog vi det hotell vi fick, det blev ett mycket bra sådant. Första gången sedan avresan vi sovit i en säng med både lakan både på madrass och täcke. Vi intog en julfrukost i form av buffé, endast indiskt innehåll och kastade oss sedan vidare ut på resan och tog oss till Mamallapuram. Detta är ett turistställe både för västerlänningar och indier. Vi huserar i den västerländska delen av byn där gatorna är fyllda med stor del vita kvinnor och av dessa många fransyskor. Kontrasten från Varanasi är enorm. Det är varmt, säljarna är inte i attackläge och det vi lärt oss var indisk mat i norr finns inte på menyn längre.

Vi försöker varva ner nu. Hänga lite på stranden. Dricka någon öhl. Äta fisk och skaldjur. Titta mindre på tempel.

Vi har börjat förboka resor framöver för att undvika trassel med tågen. Imorgon bär det troligtvis av mot Auroville. Här huserar många kulturer från världens alla hörn och försöker leva ekonomiskt oberoende och ekologiskt neutralt. Besökare uppmuntras delta i vardagen så förhoppningsvis har de någon dator jag kan fixa.

1 commentaire:

  1. Vad härligt ni verkar ha det! Själva står vi ut i stark vind och snöbrist. Nu vänder det i alla fall mot ljusare tider här hemma.

    Vi är åter i Stockholm och bilen har fungerat utmärkt och har (ännu så länge ;)) inte en skråma. Däremot ska jag se till att tvätta den innan ni kommer hem. :)

    Gott nytt år och många kramar!

    Amanda m familj

    RépondreSupprimer